Tudtad? Fontos az utánfutó megfelelő súlyelosztása! 1:55-től érdekes a VIDEÓ

A napokban egy igen tanulságos videó került fel a netre, amiből jól látszik, mennyire veszélyes, ha az autó által húzott utánfutón nem megfelelő a súlyelosztás.

A közlekedésbiztonsági szakemberek sokszor felhívták már az autósok figyelmét arra, hogy ha egy autó utánfutót húz maga után, mennyire fontos, hogy azon megfelelő legyen a súlyelosztás.

Ennek ellenére sokan még minig nem tudják, mennyire veszélyes egy rosszul “megpakolt” utánfutóval utazni, vagy csak úgy gondolják, úgysem történik semmi baj.

Az alábbi videó viszont pont erre cáfol rá. Autópálya, megfelelő tempó, ideális vezetési körülmények, gyér forgalom – és mégis megtörtént a baj. A felvételen (1:55-nél kezdődik a lényeg) jól látni, ahogy a transportert szállító autó először csak finoman, majd egyre erősebben leng ki, belengetve ezzel az utánfutót. A videó alapján nagyjából 10 másodperc kellett, hogy az első egyensúlyvesztésből hatalmas baleset legyen.

Hogy az autó utasai mennyire sérültek meg, azt nem lehet tudni, de szerencsére úgy tűnt, nem nagyon. A kocsin viszont lesz mit javítani.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170724_utanfuto_sulyelosztas_baleset_video

Ha tudni szeretnél hasonló dolgokról, akkor lájkold oldalunk!

Ha tetszik az oldal, meg is oszthatnád :)

Hirdetnél itt??? Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?